mercoledì 18 agosto 2010

Spaghetti con zucchine, menta e feta - Spaghete cu dovlecei, menta si brinza feta - Spaghetti with courgettes, mint and feta cheese




ingredienti x2:

150 gr spaghetti
1 zucchina
menta, un filo di olio e sale
50-100 gr formaggio feta

Lessate la pasta al dente in acqua salata mentre in una padella fate rosolare in un filo di olio la zucchina grattugiata. Aggiungete le foglie fresche di menta e il formaggio grattugiato o soltanto sbriciolato. Scolate la pasta e versatela nella padella amalgamando tutto.

in romana

ingrediente x2:

150 gr spaghete
1 dovlecel
menta, ulei si sare
50-100 gr brinza feta sau telemea sarata

Fierbeti pastele / spaghetele al dente  in apa cu sare in timp ce separat, intr-o tigaie inabusiti cu putin ulei un dovlecel spalat si ras pe razatoarea mare. Adaugati cind dovlecelul este gata, frunze de menta proaspata si brinza rasa pe razatoarea mare sau doar sfarimata cu furculita sau cu mina. Scurgeti pastele si le adaugati si pe ele in tigaia cu dovlecelul, menta si brinza. Amestecati si serviti .


english

ingredients x2 :

150 g spaghetti
1 courgette
mint, oil and salt
50-100 gr feta cheese

Boil the pasta in salted water until al dente and in the same time in a pan heat few oil drops and add the grated zucchini/courgette. Cook few minutes. Add fresh mint leaves and grated cheese or crumbled only. Drain the pasta and pour into the pan mixing everything.