mercoledì 21 luglio 2010

Insalata di zucchine - Salata de dovlecei - Zucchini/courgettes ribbon salad



ingredienti :

2 zucchini
sale, pepe (rosso), olio

succo di limone o aceto ( di vino o balsamico ) o yogurt

Lavate le zucchine e tagliatele per la lunghezza con un pelapatate.
Mettetele in una ciotola e versate sopra acqua bollente, coprite e lasciate fino quando l'acqua si raffredda,. Scolate e condite con sale, pepe e olio. Aggiungete secondo il vostro gusto succo di limone, aceto o yogurt.

in romana


2 dovlecei de dimensiuni medii
sare, piper (rosu), ulei

zeama de lamiie sau iaurt


Curatati dovleceii in fisii subtiri in lungime, cu mandolina sau unealta pentru curatat cartofii. In asezati intr-un castron si tirnati peste ei apa fiebinte, acoperiti cu un capac si lasatai pina se raceaste apa. Scurgeti si adaugati sare, piper, ulei , zeama de lamiie sau iaurt dupa caz .
nota : mijlocul dovleceilor care este mai moale, buretos e mai bine sa nu il taiati, il veti pastra si veti gati altceva cu el : mincarica,ciorba, chiftelute


english

ingredients :

2 medium zucchini
salt, (red) pepper, oil

limone or (wine or balsamic) vinegar or yogurt


Peel long ribbons of the zucchini.
Put them in a bowl and add boiled water, cover and let it cool. Drain and season to taste with salt and freshly ground pepper, limone or greek yogurt.