Pickled eggs - Conserva di uova sode - Oua fierte murate

la mia ricetta :

mettiamo a bollire
1 l acqua

con
1 cucchiaio pieno di sale grosso
senape granelli
aloro
pepe ( nero e bianco) grani
aneto -semi
chiodi di garofano
bacche di ginepro
pepe di Giamaica

alla fine aggiungiamo :
100 ml aceto di mele o di vino bianco
lasciamo a raffredare

facciamo bollire le uova per 15 minute
le uova sode e senza la buccia le mettiamo nel barattolo e versiamo sopra l'acqua con i odori ( tiepida)
chiudiamo il baratolo e lo mettiamo a testa in giu'
lasciamo a marinare per alcuni giorni prima di servire ...

le uova cosi sono buone in insalata o con delle salse, con insalata di patate ...

io lascio il barratolo nel frigo per 2 settimane


in romana :

am pus la fiert 1 l de apa cu 2 lingura de sare mare si 2 linguri de condimente pentru muraturi ) foi de dafin, piper, ienibahar, ienupar, seminte de mustar, seminte de marar ) si 100 ml otet adaugat la final

am lasat sa se raceasca si am fiert ouale 15 minute ...
curatate de coaja si asezate in borcan
am turnat peste ele saramura si am inchis borcanul
l-am lasat cu fundul in sus citeva minute apoi lasam la murat ...circa 2 saptamini

se pot servi cu salate, sosuri ... ca oua umplute ...



bonus reteta americana
bonus la ricetta americana
Pickled Eggs
source: Garden Gnome
http://momskitchencooking.blogspot.com/2007/08/pickled-eggs.html

1 dozen eggs = 12 oua=12 uova
1 large onion= 1 ceapa=1 cipolla
1 c white vinegar= 240 ml otet= 240 ml aceto
1 c water= 240 ml apa= 240 ml acqua
1/4 c granulated sugar= 30 gr zahar=30 gr zucchero
1/2 tsp sea salt= 1 lgta sare= 1 cucchiaino sale grosso
1/2 tbsp mixed pickling spices = 1/2 lgta condimente= 1/2 cucchiaino aromi

Place the eggs in a saucepan and cover with water. Bring to a boil over medium-high heat. Boil gently for 10 minutes. Drain. Run cold water over the eggs to cool then shell. Cut onion into slices then in half. Place the pickling spices into a tea ball (my method) or form into a spice bag using cheese cloth. Combine vinegar, sugar and water in another saucepan. Bring to a boil. Swish the spices for about 40 seconds in the vinegar brine. Layer the eggs and onions into a one litre mason jar. Pour the brine over the eggs leaving 1/4-inch headspace. Cap. Refrigerate one to two weeks before serving.

Pasta al pomodoro fresco - Paste cu rosii proaspete


pomodori ramati freschi tagliatti a cubettini
erbe aromatiche ( basilico, menta, prezsemolo, aneto, origano... o quello che vi piace ) tritate
sale, olio e aglio ( 1 spicchio tagliato o solo un po' schiacciato per condimentare il sugo)
si puo' aggiungere del formaggio fresco o la feta ( come me)
la pasta scolata la versiamo nella ciottola con i pomodori, le erbe aromatiche, sale, olio, aglio e il formaggio...
* con grassetto gli ingredienti che ho usato io oggi
in romana
rosiile proaspete le taiem cubulete
plantele aromatice ( busuioc, menta, patrunjel. marar, origano sau ce va place voua ) taiate marunt
sare, ulei, usturoi ( 1 catel taiat in felii sau doar putin strivit cit sa dea gust sosului)
se poate adauga si brinza proaspata sau feta, telemea
pasta fiarta si strecurata o varsam intr-un castron cu rosiile, frunzele, sarea, uleiul, usturoiul si brinza cubulete ..

Mini plumcake ( vaniglia e cacao )




4 uova
200 gr zucchero
100 gr burro sciolto
50 ml latte
350 gr farina OO
1 bustina lievito ( il mio vanigliato... )
vaniglia
1 cucchiaio cacao

- amalgamare le uova con lo zucchero
- versare il composto di burro sciolto e latte e incorporare nel impasto
- aggiungere la farina amalgamata con il lievito
- dividere l'impasto e aggiungere in una delle due metà il cacao
- imburrare e infarinare delle forme per i plumcake o quelle che avete e versare il composto alla vaniglia e al cacao ( meglio sotto quello al cacao perchè un po' piu' pesante )
- infornare a 180°C e cuocere per 40 minuti. Fare la prova stecchino prima di togliere dal forno.


in romana :



4 oua
200 gr zahar
100 gr unt topit
50 ml lapte
350 gr faina OO
1 plic de praf de copt ( 16 gr)
vanilie
1 lingura de cacao

- amestecam ouale cu zaharul
- adaugam compozitia de untopit si lapte
- adaugam faina si praful de copt
- impartim aluatul in dooua, intr-o parte adaugam cacaoa
- ungem cu unt si presaram cu faina formele de chec ( mini chec) sau ce aveti in casa si varsam compozitia in straturi colorate ( mai bine sa o turnati pe cea cu cacao in partea inferioara caci e mai grea )
- coacem la 180 °C pt cca 40 minute sau pina cind facid proba cu scobitoarea aceasta iese uscata

Muffins ricotta e ... - Muffins ricotta si...


le mie sono ricotta e confettura di pomodori verdi ( una fetta di pomodoro dalla confettura adaggiata sopra il muffin prima di infornare )... si puo' aggiungere nel impasto : frutta candita, uvetta, gocce di cioccolato o frutta dalle vostre confetture preferiti
(per 9 muffins diametro 5 cm)
3 uova
200 gr zucchero
250 gr ricotta
300 gr farina OO
1 bustina lievito per dolci ( il mio era vanigliato .. ) e vaniglia
- amalgamare le uova con lo zucchero
- aggiungere la ricotta setacciata
- aggiungere la farina amalgamata con il lievito e la vaniglia
si versa nella teglia per i muffins con i stampini in carta e sopra ho adagiato una fetta di pomodoro verde sciroppato ( tolto dalla confettura)
infornate per 35-40 minuti a 180 °C
in romana
pt 9 muffins cu diametrul de 5 cm
ale mele sunt cu cite o felie din dulceata de gogonele asezata deasupra dar se pot adauga alte fructe din dulceaa care va place voua sau puteti incorpora stafide, fructe zaharisite, stafide , cubulete de rahat, picaturi / bucatele de ciocolata ..
3 oua
200 gr zahar
250 gr ricotta ( sau orice alta brinza dulce de vaci)
300 gr faina OO
1 plic de praf de copt ( 16 gr)
al meu era vanilat dar daca e obisnuit adaugati vanilie ( sau zahar vanilat)
- amestecam ouale cu zaharul
- adaugam ricotta trecuta prin sita ( ciur)
- adaugam faina amestecata cu praful de copt
varsam in forme de muffins cu hirtiute ( sau unse cu unt si infainate), adaugam deasupra in cazul meu cite o felie d gogonea din dulceata si coacem pt cca 35-40 minute la 180 °C

Premio al buen corazon




Ho ricevuto da Tatiana - blog : Peccati di gola e di amicizia questo premio che include un piccolo test - il meme al buon cuore ( al buen corazon) . Grazie Tatiana!


adesso rispondo :

Un colore/ o culoare : verde ( in questo momento :-) )

Un numero/ un numar : 3

Un libro/ o carte : La lunga vita di Marianna Ucria ... forse perchè primo libro che ho letto in italiano .. forse perchè mi piace la signora Maraini ?

Una canzone/ un cintec : Romanta fara ecou - Mondial

Una pietanza/ un fel de mincare : i primi

Un dessert/ un desert: cioccolata

Un posto/ un loc : sulla spiaggia con le onde che mi bagnano i piedi

Un film/ un film : Buletin de Bucuresti ( una comedia romena annii '80)

Un momento del giorno/ un moment dintr-o zi : la matina


Blogs, forum o chat?/ Blog, forum sau chat : di tutto un po'


Un punto di riferimento attuale ( nella vida)/ un personaj, un punct de referinta actual ( in viata ta ) : le donne della mia famiglia


Un punto di riferimento storico/un personaj, un punct de referinta istoric : non ne ho


Un punto di riferimento nella finzione/ un personaj, punct de referinta in literatura, filme.. : non ne ho


Un caffè/ o cafea : Caffè frappé


Progetti immediati/ proiecte actuale, imediate: .. finire questo test :-)


Sei felice? / esti fericit(a)? : sono felice quando tutti intorno a me sono felici


Osi dire la tua età?/ ai curajul sa spui ce varsta ai? : si :-))






adesso passo questo meme e il premio /acum dau mai departe acest premiu si meme a :












Ciambellone all'acqua - Ciambellone cu apa - Italian pound cake (with water)


MORBIDISSIMO !!!!!
250 gr farina
250 gr zucchero
3 uova
130 ml olio ( di semi)
130 ml acqua
1 bustina di lievito ( il mio era anchè vanigliato)
1 cucchiaio cacao amaro
- frullare zucchero con le uovo
- aggiungere acqua e l'olio e frullare
- aggiungere la farina con il lievito
- versare metà del composto in un altra ciotola e aggiungere cacao
- la teglia imburrata e infarinata
- versiamo a strati uno semplice e uno a cacao e cosi via ... fino alla fine
- inforniamo a 180 °C per 40 min nel forno già caldo
in romana
FOARTE PUFOS !!!!

250 gr faina
250 gr zahar
3 oua
130 ml ulei
130 ml apa
1 plic de praf de copt ( al meu era cu aroma de vanilie .. dc nu aveti asa adaugati zahar vanilat)
1 lingura de cacao
- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele cacaoa
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba .. etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 °C pt 40 min

english



250 gr all purpose flour
250 gr sugar
3 eggs
130 ml sunflower oil
130 ml water
1 pack vanilla baking powder ( 16 gr )
1 tablespoon cocoa
- mix eggs with sugar
- add water and oil, whisk together
- add flour and baking powder and mix all
- brush a little mold with butter and sprinkle flour
- divide the mix just prepared in 2/3 that we pour in the mold
- in the other 1/3 add cocoa, mix and add over the 2/3 in the mold
- bake at 180 °C for around 40 minutes

Cetrioli ripieni - Castraveti umpluti


da Burda - Specialitati balcanice febraio 2004
per 4 persone
tempo : 35 min
ingredienti :
pane rafermo
2 cetrioli
1 cipolla
250 gr carne macinata
2 cucchiaini senape
1 uovo
sale, pepe
2 cucchiai olio
1 spicchio d'aglio
1 carota
125 ml brodo
300 yogurt
menta
- il pane raffermo ammollato e strizzato
- i cetrioli lavati e sbucciati a righe, tagliati a pezzi ( 5 cm) e tolte le semi ( svuotati)
- la cipolla mondata e tagliata a cubettini, amalgamata con il pane , il senape, l'uovo e la carne
- riempiamo i cetrioli con questo composto
- i cetrioli ripieni rossolati nel olio condimentato con il spicchio d'aglio tagliato a fette e la carota a cubetti
- aggiungiamo il brodo e lasciamo a bollire coperti per 20 minuti
- mettiamo da parte i cetrioli cosi lessati e gli teniamo in un posto caldo
- al brodo passato per il collino aggiungiamo lo yogurt e la menta
- in uno piatto di portata mettiamo i cetrioli ripieni con i cubetti di carota, ornati con della menta fresca e serviti con la salsa di brodo e yogurt ( per chi vuole)
in romana :
reteta din revista Burda - Specialitati balcanice februarie 2004
pentru 4 persoane
timp de preparare 35 min
1 chifla veche
2 castraveti
1 ceapa
250 gr carne tocata
2 lingurite mustar
1 ou
sare si piper
2 linguri ulei
1 catel de usturoi
1 morcov
125 ml supa
300 gr iaurt
- se inmoaie chifla
- se spala catsrvetii si se curata in dungi, se taie de lungimea unui deget si se scobesc de seminte
- ceapa curatata si taiata cubulete se amesteca cu chifla staorsa, mustar, ou si carnea
- se umplu castravetii si se prajesc in ulei cu usturoiul taiat felii si morcovul cubulete
- se adauga supa si se lasa sa fiarba inabusit 20 min
- se tin castravetii la cald si se strecoara supa , se adauga in ea iaurtul si menta
- castravetii se servesc pe platou cu morcovii si ornati cu menta proaspata iar separat se serveste sosul de iaurt

Muffins pesca e vaniglia - Muffins piersici si vanilie

6 muffins:

120 g farina
80 g zucchero
2 cucchiaini di lievito per dolci
60 g burro sciolto
100 ml latte
1 uovo
1 pesca
vaniglia


Agli ingredienti solidi: farina con lo zucchero e il lievito che puo' essere anche vanigliato e la vaniglia aggiungiamo gli ingredienti liquidi : burro sciolto, latte e uovo . Alla fine metà pesca tagliata a cubetti.

Il composto lo versiamo con un cucchiaio negli stampi per muffins e adaggiamo sopra fette di pesca ( l'altra metà tagliata sottile), inforniamo a 180 °C fino quando sono dorate.


in romana :

pt 6 muffins:

120 gr faina
80 gr zahar
2 lingurite de praf de copt
60 gr unt topit
100 ml lapte
1 ou
1 piersica
vanilie

Amestec mai intii solidele : faina, zaharul, praful de copt care poate fii chiar si vanilat si vanilia apoi lichidele : oul, untul topit si laptele. Adaugam 1/2 de piersica taiata cubulete. Amestecam si turnam cu lingura in formele de muffin. Deasupra asezam felii de piersica, din cealalta jumatate taiata subtire. Coacem la 180 °C ( foc mediu) pina cind devin usor aurii.

Cetrioli ripieni con avanzi di arrosto - Castraveti umpluti cu resturi de friptura




I cetrioli lavati e tolta la buccia ( non di tutto - a striscie), tagliatti a pezzi di cca 4 cm,
svuotate a bicchiere e cotti nel MO o lessati in acqua salata.
Per il ripieno :
- avanzi di arrosto ( arrosto di tacchino nella pentolla a pressione) o arrosto a forno/ carne lessata e sminuzzata o macinata
Riempiamo i cetrioli con la carne e gli facciamo rossolare nella padella con un filo di olio e sugo di limone, sale e pepe. Aggiungiamo pocchisimo brodo o acqua e lasciamo a cuocere a fuocco basso con il coperchio fino quando i cetrioli sono morbidi.
Vengono serviti con yogurt se vi piacce o con la parte che abbiamo svutato degli cetrioli facciamo una insalata, condita con sale, olio, sugo di limone, aneto fresco e formaggio feta.
in romana:
Castraveti, spalati si curatati de coaja in dungi, scobiti de miez si copti la microunde sau fierti in apa sarata.
Pentru umplutura:
- carne de friptura ( eu am folosit resturile de la pulpa de curcan pregatita in oala minune ) sau de friptura la cuptor sau carne fiarta si apoi tocata sau taiata marunt.
Umplem castravetii cu carnea si apoi ii calim in tigaie cu putin ulei si mult suc de lamiie, adaugam putina apa sau supa si lasam sa fiarba la foc mic, acoperiti cu capac pina cind castravetii sunt gata.
Pot fii serviti cu iaurt daca va place sau cu o salata de castraveti obtinuta din miezul scos cind am golit castravetii ( sferele de miez) cu sare, ulei, lamiie, marar proaspat si brinza feta sau telemea.

Pasta con noci e zucchero - Macaroane cu nuci si zahar



La pasta cotta in acqua salata ( spaghetti, tagliolini, capelli di angello) scolata e raffredata va condita con :

- in una padella antiaderente aggiungiamo il burro ( o margarina ) sciolto con il pangrattato e lasciamo un paio di minuti a fiamma bassa.
- poi lo zucchero e giriamo con uno cucchiaio in legno per un paio di minuti, tempo in quale lo zucchero si sta caramellando pocco.
- e alla fine aggiungiamo i gherigli di noci ( che sono stati prima infornati per un paio di minuti nel forno molto caldo e poi macinati / triturati ) e la canella o la vaniglia secondo il vostro gusto.


in romana:

La macaroanele sau taitei fierte in apa sarata, scurse si racite se adauga :

- intr-o tigaie adaugam unt ( sau margarina) topite si pesmet si lasam citeva minute la foc mic.
- adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn vreo 2 minute timp in care zaharul se caramelizeaza putin.
- la sfirsit adaugam miezul de nuca ( care a fost mai intii copt/ incalzit la cuptor pentru citeva minute la foc mare si apoi macinata ) si scortisoara sau vanilia dupa gust.

Patate e cicoria - Cartofi si frunze de cicoare


- Lavare le patate ( novelle) e cuocerle a vapore, MO, o lessarle in abbondante acqua salata.
- Ritirarle, sbucciarle e tagliarle a fette piuttosto spesse
- Mettere la cicoria lavata, lessata a metà in una padella antiaderente con olio (1 cucchiaio), sale , aglio ( uno spicchio intero) e peperoncino e rosolarla
- Aggiungere le patate e insaporire tutto per alcuni minuti.
- Gratuggiare sopra il formaggio feta.


in romana :

- Spalati bine cartofii ( noi) si ii coaceti la aburi, microunde sau fierti in multa apa sarata.
- Ii scoateti, curarati si taiati n felii destul de groase.
- Puneti frunzele de cicoare spalate, fierte pe jumatate intr-o tigaie cu ulei ( 1 lingura), sare, usturoi ( un catel de usturoi intreg pe care il aruncati la sfirsit) si ardei iute si ii caliti.
- Adaugati cartofii si lasati sa prinda gust impreuna citeva minute.
- Radeti deasupra brinza feta (sau telemea).

Sformatino di riso alle zucchine ( ricetta light) - Orez cu dovlecel


Ricetta presa da qui


in romana :


risotto ( pt fiecare portie 50 gr orez, ceapa, ulei, vin si supa de legume)
brinza care se topeste ( cascaval, mozzarella sau brinza topita )
felii de dovlecel fripte pe gratar sau in tigaia de teflon fara ulei

facem un risotto simplu, daca vreti ii puteti adauga putin sofran va capata o frumoasa culoare galbena . In loc de vin se poate pune bere ( vezi reteta mea de orez cu dovlecel si bere ). Se coc felii subtiri de dovlecel si se tapeteaza castronelele cu ele, se varsa jumatate din orezul fierbinte iar in mijloc punem bucata de brinza/ cascaval ..Turnam si restul orezului si lasam citeva minute ( vreo 5 ) . Asezam farfuria peste castron si rasturnam in asa fel ca sa rezulte pe fiecare farfurie in care servim cite o "movilita" de orez acoperita de dovlecel ...
Brinza din mijloc se va topi de la caldura orezului ...

Minciunelele bunicii mele- ricetta romena


il titolo è : Minciunele( = il nome di questo dolce ) di mia nonna


Credo che sono migliaia di ricette e anchè tanti nomi per questi dolci. Anchè in Romania questi dolci fritti si chiamano con nomi diversi : chi gli chiama "minciunele" ( piccole bugie) , chi "scovergi" , chi "gogosele" ( piccoli bomboloni)... A casa nostra questo dolce veniva preparato dalla nonna ( materna) ed era molto gradito. Io e mio fratello cercavamo di trovare tra le varie forme che prendevano le cucchiaiate d'impasto cadendo nel olio forme strani, animali o oggetti ...


Le ricette sono tante, ogniuno face come li pare ... con o senza uovo, con lievito di birra o con lievito per i dolci, con latte , acqua o yogurt... Ma il numitore comune e l'impasto finale, molto morbido, che deve collare dal cucchiaio nella pentola con abbondante olio molto caldo .



la nonna non ha mai pesato gli ingredienti andava sempre al occhio :


farina

lievito di birra sciolto con zucchero

acqua o latte

zucchero

scorza di limone o arancia



lasciare a lievitare e poi aggiungiamo a cucchiate nel olio molto caldo. Fritte e asciugate sulla carta da cucina per togliere l'olio in eccesso. E alla fine spolverate con zucchero a velo vanigliato.




in romana :



Fiecare dintre voi are reteta sau numele asa cum " le-a pomenint " in familie .. La noi acest dulce se numea minciunele .. Retete sunt sute sau mii .. unii pun drojdie de bere altii praf de copt, unii adauga si oua altii nu, se pot face cu apa sau cu lapte ... ca sa nu mai vorbim de cantitati si proportii .. dar numitorul comun este aluatul final care trebuie sa fie moale, usor curgator .


Cind eram copii dar si mai mari era unul dintre dulciurile preferate, ne placea sa cautam printre minciunele din castron cele care atunci cind aluatul moale a intilnit uleiul fierbinte au prins forme ciudate de animale sau lucruri ...


Bunica mea nu a mai cintarit ingredientele le facea mereu "la ochi" si eu fac la fel...


faina

drojdie de bere topita cu zahar

apa sau lapte

zahar

coaja rasa de lamiie sau portocala


se face un alaut moale care este lasat sa dospeasca , apoi cu lingura sau lingurita se toarna in cratita sau tuciul cu mult ulei incins bine si se prajesc pina se rumenesc ...


se lasa sa se scurga pe hirtie de bucatarie de uleiul in exces si se pudreaza cu zahar pudra vanilat

Spezzatino di patate con polpettine - Mincare de cartofi si chiftelute - Potato and meatballs stew

erano cosi prima di infornarle coperte di carta aluminio / asa aratau inainte sa le pun la cuptor acoperite cu folie de aluminiu:

semplice semplice ....

patate novelle
carne macinata
passata di pomodoro
condimenti e spezie varie secondo il vostro gusto ( sale, pepe, aneto e/o prezzemolo ) se volete dare un tocco orientale : cumino, cannella, chiodo di garofano ecc.

se la carne sembra grassa non aggiungete l'olio se invece la carne macinata e magra aggiungete nella salsa al massimo un cucchiaio di olio

- le patate sbucciate e tagliate a cubetti della misura delle polpette
- la carne condimentata al vostro piaccimento e formate le polpette ( tonde)
- adagiamo nella pirofila le patate e le polpette e versiamo sopra la passata di pomodoro con o senza olio.
- inforniamo nel forno già caldo, la pirofila coperta di aluminio e scoperta negli minuti
- se il sugo alla fine risulta troppo liquido sciogliete 1 cucchiaino di fecola di patate in pocca acqua fredda e versate nella salsa , amalgamate e lasciate al forno ancora per alcuni minuti.

in romana :


cartofi noi
carne tocata
sos de rosii
condimente si arome dupa gustul vostruc ( sare , piper, marar si/sau patrunjel) si daca vreti sa ii dati o aroma orienatala adaugati : scortisoara, cuisoare, chimen...


cartofii curatati si taiati in bucati de marimea chiftelutelor
formam chiftelute rotunde din carnea tocata aromata
asezam in vasul de sticla pentru cuptor cartofii si chiftelutele
varsam deasupra sosul de rosii
daca carnea este grasa nu mai adaugam ulei, daca carnea este slaba adaugam maxim 1 lingura de ulei in sosul de rosii
coacem in cuptorul incins deja, la inceput vasul acoperit cu folia de aluminiu iar in ultimele minute descoperit
daca sosul rezulta prea lichid adaugati o lingurita de amidon dizolvat in apa rece si amestecati in sos , apoi mai lasati la cuptor citeva minute


english

new potatoes
minced meat
tomato sauce
spices and flavors (salt, pepper, dill and/or parsley) and if you want to give a oriental flavor add: cinnamon, cloves, cumin ...


Peel and cut the potatoes into pieces same size of meatballs
mix the minced meat with spices and fresh parsley or dill
place in a glass oven pan potatoes and meatballs
pour over tomato sauce and a tbsp of oil ( optional)

bake in allready hot oven at the begining covered with aluminum foil and in the last minute without

if the sauce it is too liquid add a teaspoon of starch dissolved in cold water and stir into, then leave in oven a few minutes

Pide - Pizza turca - Pizza turceasca

Pide o Pizza turca ( turkish style pizza )
Pide ha una forma a canoa diversa della Lahmacun ( altra pizza turca ) che assomiglia alla forma clasica della pizza italiana ( a forma di disco).


ingredienti :

impasto :

farinaOO
acqua tiepida
lievito di birra + zucchero o miele per sciogliere il lievito
sale

Prepariamo l'impasto e lo lasciamo a lievitare, stendiamo una pasta di forma ovale con i bordi piu' grossi/alti , riempiamo e chiudiamo a forma "di canoa" nelle estremità .

Inforniamo nel forno già caldo a fuocco alto.


il ripieno può essere :
- di carne ( preferibilmente di agnello )
- formaggio
- misto
- o al vostro gradimento

la mia e con formaggio e funghi ai quali ho aggiunto peperoni, prezzemolo, sale e pepe...I funghi saltati nella padella con un filo di olio, peperoni ( chi vuole anche la cipolla ) e pomodori pelati. Lasciamo a cuocere a fuocco basso . A questo sugo ho aggiunto formaggio ( io mozzarella ma è meglio il formaggio tipo feta ) e alcuni funghi a crudo sopra.

Nella variante con la carne : carne macinata con peperoni a cubetti, cipolla, pomodori pelati a cubetti, prezzemolo, sale, pepe, cumino e un filo di olio a crudo sopra...


Pide sau pizza turceasca
Pide are o forma de canoe ( lunguiata ) spre deosebire de Lahmacun ( alta pizza turceasca) care are forma asemanatoare cu cea a pizzei italiene ( ca un disc)

ingrediente:

pentru aluat:

faina 00
drojdie de bere + zahar sau miere ca sa o lichefiem
apa la temperatura camerei
sare


framintam aluatul si lasam sa dospeasca, intindem o foaie alungata cu marginile mai graose ( inalte) si adaugam umplutura, inchidem (stringem) extremitatile ca sa ii dam forma de canoe.

Coacem in cuptorul incalzit la foc puternic.

Uova scozzesi ( al forno) - Oua scotiene ( la cuptor)





le mie sono un po' aperte ( la carne ) ma credo che dovevo aggiungere un strato piu' grosso di carne o forse fritte in abbondante olio non capita una cosa simile ?!?!




uova sode

salsiccia cruda sbriciolata o carne macinata condimentata al vostro gusto

farina
pangrattato
senape
1 uovo

Le uova sode, pasate nella farina, con le mani bagnate mettiamo intorno la salsiccia sbriciolata. passiamo nella salsa di uovo sbattuto con il senape e nel pangrattato.

le apoggiamo nella teglia con carta da forno e le inforniamo al fuocco alto fino quando prendono un bel colore dorato.

la variante originale e con le uova fritte nel olio....

le uova possono essere preparate un giorno prima e mantenute nel frigo o congelate e fritte quando serve.
contorno di : purea di patate e piseli ( ricetta qui a quale ho aggiunto uovo sbatutto e poi cotta nelle forme imburrate e spolverate con pangrattato )


in romana :

oua fierte tari

cirnat crud fara mat si farimitat sau carne tocata aromatizata / eventual chiar carne de mici

faina
pesmet
mustar
ou

ouale fierte curatate de coaja se trec prin faina ( dc le-ati curatat mai inainte si nu se lipeste faina de ele le udati putin), apoi cu miinile ude acoperiti ouale cu carnea de cirnat, treceti prin sosul de ou batut cu mustar si apoi prin pesmet.

asezati ouale in picioare in tava pe hirtia de copt si coaceti la foc mare pina cind se rumenesc

in reteta originala ouale sunt prajite in ulei


se pot pregati din timp si pastra in frigider ca apoi sa fie prajite cind doriti, sau se pot pastra chiar si in congelator.

Crash Hot Potatoes


vale a dire ... Patate bollenti schiacciate

la ricetta originale dal sito The pioneer woman

- patate lesse in acqua salata
- tolte dal acqua e schiacciate in una teglia unta
- spennellate con olio
- salate, pepate, aggiunto rosmarino, timo ...
- infornate per 20-25 minute a 200 °c




in romana :

adica .... Cartofi fierbinti striviti

- cartofi fierti in apa si sare ( fiind cartofi noi daca nu va deranjeaza coaja e mai bine sa ii lasti cu coaja, eu am curatat-o)
- asezati pe o tava unsa cu ulei si striviti
- unsi cu unt ( folositi pensula )
- sarati. piperati si adaugat rozmarin, cimbru
- copti cca 20-25 minute la 200 °C


reteta originala am gasit-o pe site-ul The pioneer woman


english

here : The pioneer woman

German Apple Pancakes - Crepes tedesche alle mele

tolta dal forno si presentava cosi, tutte le mele da sotto sopra / scoasa din cuptor arata asa, toate merele erau de acum deasupra

per la pastella:

80 gr farina
3 uova
25 gr zucchero
180 ml latte

burro + 5 cucchiai zucchero per imburrare e spolverare la teglia
canela
2 cucchiai burro
25 gr zucchero
1 cuchiaio limone
2-3 mele*

- le mele** a cubetti caramellate prima nella padella con il burro + canella
- disposte nella teglia unta e zuccherata,
- versiamo sopra la pastella e inforniamo per 15 minuti a 200-220 °C...
* meglio 2 , ho aggiunto 3 e sono troppe
**a me piacciono le mele non troppo cotte, cosi le ho mescolate con il burro a cubetti e aggiunto nella teglia senza caramellarle prima.


in romana :

aluatul :
80 gr faina
3 oua
25 gr zahar
180 ml lapte

unt + 5 linguri zahar pt uns forma si tapetat

2 linguri unt
scortisoara
2-3 mere *
1 lingurita de zeama de lamiie

- merele ** cuburi, stropite cu lamiia se caramelizeaza cu zaharul, untul si scortisoara intr-o tigaie
- ungem taa cu unt si zahar si turnam merele caramelate si racite
- varsam aluatul si introducem in cuptorul incalzit la 200-220 °C pentru 15 minute
* mai bine 2, am pus 3 si sunt cam multe
** mie nu imi plac merele foarte coapte asa ca le-am, amestecat cu untul, zaharul si scortisoara si le-am pus crude in tava

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