lunedì 9 giugno 2008

Sformatino di riso alle zucchine ( ricetta light) - Orez cu dovlecel




in romana :


risotto ( pt fiecare portie 50 gr orez, ceapa, ulei, vin si supa de legume)
brinza care se topeste ( cascaval, mozzarella sau brinza topita )
felii de dovlecel fripte pe gratar sau in tigaia de teflon fara ulei

facem un risotto simplu, daca vreti ii puteti adauga putin sofran va capata o frumoasa culoare galbena . In loc de vin se poate pune bere ( vezi reteta mea de orez cu dovlecel si bere ). Se coc felii subtiri de dovlecel si se tapeteaza castronelele cu ele, se varsa jumatate din orezul fierbinte iar in mijloc punem bucata de brinza/ cascaval. Turnam si restul orezului si lasam citeva minute ( vreo 5 ) . Asezam farfuria peste castron si rasturnam in asa fel ca sa rezulte pe fiecare farfurie in care servim cite o "movilita" de orez acoperita de dovlecel
Brinza din mijloc se va topi de la caldura orezului .