martedì 17 giugno 2008

Ciambellone all'acqua - Chec cu apa - Italian pound cake (with water)


MORBIDISSIMO !!!!!
250 gr farina
250 gr zucchero
3 uova
130 ml olio ( di semi)
130 ml acqua
1 bustina di lievito ( il mio era anche vanigliato)
1 cucchiaio cacao amaro
- frullare zucchero con le uovo
- aggiungere acqua e l'olio e frullare
- aggiungere la farina con il lievito
- versare metà del composto in un altra ciotola e aggiungere cacao
- la teglia imburrata e infarinata
- versiamo a strati uno semplice e uno a cacao e cosi via ... fino alla fine
- inforniamo a 180 °C per 40 min nel forno già caldo

in romana
FOARTE PUFOS !!!!

250 gr faina
250 gr zahar
3 oua
130 ml ulei
130 ml apa
1 plic de praf de copt ( al meu era cu aroma de vanilie .. daca nu aveti asa adaugati zahar vanilat)
1 lingura de cacao
- amestecam cu mixerul ouale cu zaharul
- adaugam apoi apa si uleiul si mixam mereu
- adaugam faina si praful de copt
- impartim compozitia in 2 castroane si adaugam in unul dintre ele cacaoa
- ungem tava cu unt si faina si varsam pe rind compozitia cind cea alba cind cea cu cacao din nou alba .. etc
- incalzim cuptorul si coacem prajitura la 180 °C pt 40 min

english


250 gr all purpose flour
250 gr sugar
3 eggs
130 ml sunflower oil
130 ml water
1 pack vanilla baking powder ( 16 gr )
1 tablespoon cocoa
- mix eggs with sugar
- add water and oil, whisk together
- add flour and baking powder and mix all
- brush a little mold with butter and sprinkle flour
- divide the mix just prepared in 2/3 that we pour in the mold
- in the other 1/3 add cocoa, mix and add over the 2/3 in the mold
- bake at 180 °C for around 40 minutes