sabato 17 maggio 2008

Muffins alla crema di limone - Muffins cu crema de lamiie





ingredienti muffins ( 8 pezzi di 5 cm diametro):
1 uovo
100 gr zucchero
100 ml latte
100 ml olio
180 gr farina OO
1/2 bustina lievito per dolci
Gli ingredienti amalgamati, versati nelle forme di muffins. Inforniamo nel forno scaldato a 200° C e abbassata la temperatura a 180°C fino quando facendo la prova stuzzicadenti questo risulta asciutto.
Tagliamo coperchio e svuotiamo poco, riempiamo con della crema e aggiungiamo il coperchio. Adesso ognuno si può sbizzarrire.  Ornare con della crema e le briciole ottenute dallo scavo  o con delle codette di zucchero colorato o cioccolato ( attenti che queste perdono il colore nella crema, meglio ornare solo prima di servire )
ingredienti crema :
70 gr farina OO
500 ml latte
1 uovo ( o 2 tuorli)
160 gr zucchero ( o q.b . secondo il vostro gusto)
suco di 1 limone ( anche 2 o 3 se vi piace più forte l'aroma di limone)
buccia di 1 limone
facciamo una crema simile alla pasticcera e lasciamo a raffreddare, una volta intiepidita aggiungiamo 50 gr burro e amalgamiamo per bene.

in romana :
ingrediente muffins
1 ou
100 gr zahar
100 ml lapte
100 ml ulei
180 gr faina
1/2 plic de praf de copt
amestecate ca pt chec si scoapte in cuptorul incalzit la 200 ° C si apoi scazuta temperatura la 180 °C , pina cind facind proba cu scobitoarea aceasta iese uscata din aluat

ingrediente crema :
70 gr faina
500 ml lapte
160 gr zahar sau cit vreti dupa gustul vostru
1 ou sau 2 galbenuse
zeama de la 1 lamiie ( sau de la 2-3 in functie de cit vreti sa fie de puternic gustul de lamiie)
facem o crema fiarta pe care o lasam sa se raceasca. Cind e calduta adaugam 50 gr unt si amestecam bine.
Muffins coapte le taiem un capac si scobim putin miezul, umplem cu crema si punem iar capacul.. Acum fiecare orneaza cum ii place cu crema si apoi cu miezul farimitat sau cu bombonele de zahar colorate sau de ciocolata .. atentie la aceste caci se topesc in crema deci tb ornat numai inainte de a fii servite.
nota : dupa ce le-am umplut le lasam minim 30 minute inainte sa le mincam, se vor inmuia putin caci asa sunt usor crocante / friabile.