domenica 3 giugno 2007

Barca a vela con le zucchine ripiene - Barca cu pinze din dovlecel umplut - tehnica

ingredienti:
 Zucchine 
per il ripieno: 
carne macinata
 salvia, prezzemolo 
sale e pepe 
passata di pomodoro
 uovo 
olio 

 * Un pezzo di buccia di zucchina sarà la vela della barca e il albero della nave uno * per non bruciacchiare i stuzzicadenti gli mettiamo a bagno in acqua 
* quando avete svuotato le zucchine preparate la carne( carne + sale+ pepe'+ salvia e prezzemolo+ uovo) 
* riempiamo le zucchine e le adagiamo nella teglia , intorno mettiamo passata di pomodori e l'interno delle zucchine più 
* copriamo tutto con la foglia d'alluminio e inforniamo
quando le zucchine sonno pronte togliamo la foglia e mettiamo i stuzzicadenti e la vela fatta di buccia di zucchina 
* lasciamo al forno per altri 10-15 minuti o anche meno,  la vela può essere costruita anche con una fetta di pan Carrè schiacciata leggero con il mattarello


 
in romana:



ingrediente : dovlecei scobiti carne tocata salvie, patrunjel, sre , piper ou sos de rosii ulei scobitori pt catarge ....
* o bucata din coaja de dovlecel taiata inainte de a incepe sa scoateti miezul va va fii folositoare pe post de vela .. infipta in scobitoare...
* ca sa nu se arda scobitorile in cuptor cum am patit eu sa le puenti in apa inainte de a incepe pragatirea dovleceilor
* cind ati golit dovleceii pregatiti carnea .. eu n-am pus nici ceapa nici orez .. dar dc va place puteti sa puneti ...deci in dovleceii mei e numai carne + sare+ piper+ salvie si patrunjel proaspat tocate+ ou
* se umplu dovleceii , se pun injurul lor ( dc vrti putin din miezul lor ) si putina apa ( pina sub linia de jumatate a dovleceilor)
* se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor ... cind sunt gata copti ( inmuiati ) se scoate folia si se adauga sosul de rosii si bucatile de coaja de dovlecel infipte in scobitori si apoi in carne....
* se continua la cuptor inca alte 10-15 min maxim .... dc nu vreti sa ardeti sanu vreti sa puneti coaja de dovlecel pe post de vela... ii ornati direct in farfurie : o felie de piine caruia i s-a decupat miezul se striveste putin cu un sucitor sau cu o stilcla /pahar ca sa se subtieze dar sa capete si putina elasticitate .. apoi se infige pe post de vela in scobitoare si scobitoarea in dovlecel ....
cred ca in loc de pofta buna se potriveste urarea "vint din pupa !!"