Pesce persico in salsa di pomodori e olive - Biban in sos de rosii si masline - Perch in tomato sausce and olive




2 Filetti di pesce persico ( o altro pesce ) tagliatto a pezzi
olive
1/2 pepperone striscie
1 bicchiere passata di pomodoro
1-2 cucchiai di olio
sale, pepe
prezzemolo o aneto

in una larga padella metti a rosolare nell'olio d'oliva i filetti di pesce persico, il pepperone, le olive, la passata di pomodori e sale al fuoco medio 5 minuti da una parte e altri 5 dal'altra parte. Aggiungi alla fine sale, pepe macinato fresco e prezzemolo o aneto...



in romana:




2 fileuri de biban ( sau orice alt peste) taiate in cuburi mai maricele sau intregi dupa placerea celor care pregatesc,
citeva masline
1/2 ardei gras taiat fishiutze subtirele
1 pahar de suc de rosii (cu pulpa de rosie in el)
1-2 linguri de ulei
sare, piper dupa gust

In tigaia cu ulei se prajeste pestele pe ambele parti citeva secunde apoi adaugam ardeiul gras, maslinele si sucul de rosii cu pulpa. Lasam la foc mediu cu capacul pus 5 min pe o parte si alte 5 pe cealalta parte .. se intorc bucatile de peste cu grija, cu paleta sa nu le rupeti .. nu se introduce furculita in carne !!
Cind e gata se adauga sarea, piperul macinat proaspat si dc vreti putina verdeata ( patrunjel, marar ) proaspete evident ...


english


2 fillets of Perch fish (Perca fluviatilis )
olives
1 / 2 bell pepper strips
1 cup tomato sauce
1-2 tablespoons olive oil
salt, pepper
parsley or dill

in a large pan add olive oil and let to brown the fillets of perch few seconds ,add bell pepper stripes, olives, tomato sauce and let cook at medium heat 5 minutes on one side and another 5 on the other side ( the fish). At least add salt and freshly ground pepper, parsley or dill ...

Pasta con cavolfiore - Paste cu sos de conopida


ingredienti:
200 gr pasta corta
1/4 cavolfiore
latte cca 150-200 ml)
2-3 chiodi di garofano
1-2 foglie d'aloro
1 spicchio d'aglio
2-3 bacche di ginepro
sale, olio

Laviamo e mondiamo il cavolfiore e poi lo facciamo cuocere nel forno per 20 minuti, cuocere a vapore, a MO, bolire
in una padella facciamo scaldare il latte con aglio e il resto ...lo passiamo al setaccio e aggiungiamo metta del cavolfiore. Con il minipimer facciamo una crema .
Sulla pasta scolata e condita con la crema aggiungiamo anche il resto del cavolfiore


in romana:


pt paste am folosit spirale ... cum e o reteta in care "condimentul" e mai cremos se vor folosi intotdeauna paste pe care acesta sa se poata aseza comod ingrediente (2 portii): 200 gr paste mai putin de 1/4 de conopida ( depinde cit de mare e ) lapte ( cca 150-200 ml) 2-3 cuisoare 1-2 frunze de dafin 1 catel de usturoi ( taiat in 2 caruia ii scoateti miezul ala verde ) sau putin praf de usturoi pus la urma 2-3 boabe de ienupar http://ro.wikipedia.org/wiki/Ienupăr ( eu nu am avut si deci nu am pus ) sare, ulei .... conopida se curata buchetele, se spala si se usuca... apoi o preparati dupa cum va place , deci la alegere: - se aseaza buchetele in tava de cuptor cu putina sare si ulei si se coace cca 20 min sau cit e necesar amestecind din cind in cind ... - se fierbe la aburi - se fierbe in apa ( in cazul asta se scuge bine la sfirsit) - se coace la microunde (eu am ales aceasta varianta .. cea mai rapida ) separat se pune la fiert citeva minute laptele in care aruncati cuisoarele, usturoiul, ienuparul si dafinul ... la foc mic !! caci laptele se umfla si da in foc ... cind e gata se scot frunzele si semintele si se arunca iar in locul lor se adauga brinza rasa sau taiata cubulete .. de genul celei care se va topi in laptele cald (NU telemea).. din conopida salvati deoparte citeva buchetele ( ca sa le puneti peste paste.. in felul asta toata lumea va stii ce ingredient ati folosit la sos ) peste restul de conopida se adauga laptele aromat si se mixeaza in blender/ robot/ cu cel vertical sau cu ce va lasa inima Se fierb pastele ( in apa cu sare), se scurg si NU se clatesc ... se pun in farfurie, peste ele se aseaza sosul ( sau se poate pune mai intii sosul si peste el pastele .. chestiune de design ) si se orneaza cu restul de conopida .... note: * atentie la sare dc brinza care urmeaza sa fie folosita e sarata --- * tipuri de brinza : gorgonzola, brie, fontina, emmenthal sau orice fel de brinza elvetiana, cascaval sau brinza topita ...etc caci altceva nu mai imi trece prin minte

Coscia di tacchina al forno - Friptura de curca la cuptor -reteta super usoara



ngredienti :
cosci adi tacchina
sare grosso
peperoncino
rosmarino
1-2 cucchiai di olio
un spicchi di aglio intero

mettiamo tutto nella teglia e inforniamo coperto per 20 minuti ... e per altri 20-30 minuti senza coperchio


in romana :


ingrediente : pulpa de curca ( e mai mica decit cea de curcan dar e cam cit 2 pulpe de pui la un loc) sare groasa piper ardei iute rozmarin 1-2 linguri de ulei mai puteti pune un catel de ussturoi intreg ( necuratat) linga sa lase numai aroma ... sau sub carne sa lase se gust mai puternic se pune pulpa (eu am curatat pielea pt ca nu imi place dar daca vreti o puteti lasa) in tava pt cuptor, fara apa sau ulei .. acoperita cu folie de aluminiu la foc puternic . Dupa 20 min . se scoate din cuptor se adauga lingura de ulei peste carne, sarea, ardeiul iute mic si strivit dc e uscat sau taiat dc e crud, putin piper dc va place ... si crenguta de rozmarin . Se pune din nou folia de aluminiu si se da iar la cuptor dar de data asta la foc mediu . Dupa alte 20-30 min se scaote folia de aluminiu si se lasa la cuptor neacoperit ca sa se rumeneasca ... cit e nevoie ... depinde cit de mare e bucata de curcan ... Eu las carnea sa se raceasca si apoi o tai mai groasa sau mai subtire .... se poate taia chiar si subtire de tot si e la fel de buna ca orice mezel insa dupa mine mult mai sanatoasa .

Girella con marmellata di ciliegie e cioccolata - Rulada cu dulceata de cirese si glazura de ciocolata amara



per una teglia 24/ 29 cm

l'impasto:
3uova
3 cucchiai zucchero
3 cucchiai farina

se volete l'impasto colorato 2 cucchiai farina e 1 cucchiaio di cacao ( o 1 e 2)

Scaldiamo il forno a 200° celsius.
montiamo gli albumi a neve + zucchero, aggiungiamo i tuorli + la farina ... versiamo nella teglia con carta da forno e inforniamo ... per10' a 180 °C.
preparate un canovaccio bagnato e rovesciate il pandispagna ottenuto sopra, arrotolate e lasciate a raffreddare cosi'.
Riempite il PDS con marmelada e arotolate ... coprite con cioccolato fondente

in romana:

Pentru o tava de dimensiunea 24/ 29 cm eu folosesc: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri de faina. Daca vreti blat de cacao inlocuiti faina cu cacao (depinde cat il vreti de ciocolatos). Eu am pus o lingura de faina si doua de cacao. Deci se incepe cu pus hartia de copt in tava si se incalzeste cuptorul la 200° celsius. Se separa ouale si cu mixerul se bat albusele cu zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga galbenusele si mai invartim cateva ture.Lasam mixerul la o parte si se adauga faina de data asta amestecand usor cu o lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare. Turnam aluatul in tava si se uniformizeaza cu lingura frumos. Se da la cuptor 10'.Imediat eu am dat temperatura la 180°, si cum cuptorul meu nu coace uniform la 5' am intors tava. Pregatiti un servet curat de bucatarie! Il udati si-l stoarceti bine!Dupa zece minute (maxim 12) scoateti prajitura din cuptor, puneti servetul stors deasupra si rasturnati pe masa! Rulati fierbinte asa cu servet cu tot si lasati cateva minute! Nu e necesar sa fie rece ca fie umpluta!

Crepes con radicchio, funghi e salsa Mornay - Clatite cu radicchio gratinate cu sos Mornay si ciuperci


per 6 crepes:
farina q.b.,
1 uovo,
acqua frizzante,
1 cucchiaio olio
sale

ripieno:
1 radicchio cca.150 gr
speck
1 cucchiao di olio
mozzarella
sale

salsa Mornay :
50 gr burro
50 gr farina
500 ml latte
100 gr formaggio grattuggiato
funghi champignon

1.facciamo le crepes
2. facciamo rossolare il radicchio con sale e un pizzico di acqua al fuoco basso e con coperto se la acqua scade mettiamo un altro po' alla fine aggiungiamo lo speck a cubetti
3. facciamo la salsaMornay chiamata anche la salasa con il formaggio... facciamo una besciamela e nelle ultimi minuti aggiungiamo il formaggio grattuggiato.. alcuni aggiungono anche 1-2 tuorli
4. nella salsa Mornay aggiungiamo anche i funghi saltate in padella con burro
5. riempiamo le creped con radicchio, speck, mozzarella
6. adaggiamo le crepes nella teglia unta con salsa
7. versiamo sopra le crepes il resto della salsa Mornay e inforniamo per 20 min a 180°C ..facciamo raffredare per 10 minuti prima di servire




in romana : Clatite cu radichio, ciuperci si sos Mornay





Ingrediente: rulouri: 6 clatite ( faina, 1 ou, apa minerala si 1 lingurita de ulei ...un praf de sare) umplutura: 1 radicchio de 150 gr 2 linguri de speck sau alta carne, sunca afumata taiata cubulete 1 lingura de ulei citeva cubulete mici de mozzarella sare sos Mornay : (eu am facut jumatate din cantitatea de mai jos) 50 gr unt 50 gr faina 500 ml lapte 100 gr brinza rasa ( parmezan sau alt gen de cascaval) ciuperci champinion ( cite vreti, dupa gust ) 1.se prepara clatitele . 2. se inabuse radicchio taiat subtire in ulei, cu sare si putina apa .. la foc mic cu capacul pus ... cind apa scade si daca radicchio nu e inabusit se mai adauga apa ... la sfirsit de tot cind se stinge focul se adauga speckul cubulete 3. se prepara sosul Mornay, denumit si sos de brinza ... se face un beshamel in care in ultimele minute se adauga brinza rasa .. unele retete spun sa adaugi si 1-2 galbenuse de ou crud , care se vor coace in sosul fierbinte .. 4. in sosul Mornay se adauga ciupercile inabusite in putin unt 5. se umplu clatitele cu umplutura de radicchio, speck si citeva cubulete de brinza care sa se topeasca ( eu am pus niste resturi de mozzarella ) 6. se aseaza clatitele umplute in tava pt cuptor unsa cu un strat subtire de sos 7. peste rulourile de clatite se toarna restul de sos Mornay... Se coace max 20 min la 180°C ( cuptorul incalzit dinainte) .. se lasa sa se raceasca cca 10 min inainte de a se servi

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